Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κάντε την πρωινή προετοιμασία για το σχολείο πιο εύκολη και γρήγορη

Υπάρχει τρόπος να ξεκινάει η μέρα σας και η μέρα όλης της οικογένειας, όπως στις διαφημίσεις. Αρκεί να εξουδετερώσετε όλα εκείνα τα μικρά που σας γεμίζουν άγχος και βιασύνη κάθε πρωί!

Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, προσπαθήστε όσο γίνεται να εφαρμόσετε τις αλλαγές που θα επιλέξετε και να επιμείνετε σε αυτές.
Το μυστικό για να ξεκινάει η μέρα όλης της οικογένειας με καλή διάθεση είναι να ξυπνάει με καλή διάθεση... η μαμά! Να ξυπνάει δηλαδή με ενέργεια, χωρίς άγχος και πανικό. Και ο πιο σύντομος δρόμος για αυτό, είναι να έχει κοιμηθεί αρκετά και να έχει γίνει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας όλης της οικογένειας από το προηγούμενο βράδυ.
Ξεκινήστε από την εξής αρχή: η ώρα του ύπνου των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι ο μόνος τρόπος για να σηκωθούν εύκολα το πρωί, αλλά και για να εξασφαλίσετε χρόνο για σας και για την προετοιμασία της οικογένειας. Φροντίστε να είναι έτοιμα τα ρούχα και οι τσάντες όλων (και τα δικά σας, ειδικά αν εργάζεστε) – μια ματιά στην πρόβλεψη του αυριανού καιρού θα σας γλιτώσει από αλλαγές της τελευταίας στιγμής.
Αποφασίστε το πρωινό της οικογένειας και το κολατσιό για το σχολείο από το βράδυ και ετοιμάστε ό,τι μπορεί να ετοιμαστεί για να κερδίσετε χρόνο το πρωί. Σηκωθείτε πρώτοι και φροντίστε να είναι το πρωινό και το κολατσιό στο τραπέζι πριν ξυπνήσουν τα παιδιά. Προβλέψτε λίγο χρόνο για μικρές καθυστερήσεις, όπως μια μικρή αργοπορία στο ξύπνημα ή την τουαλέτα.

Πηγή: epithimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου